Novinaru Draganu Gmiziću druga nagrada za istraživačko novinarstvo u oblasti životne sredine

Novinar Dragan Gmizić dobio je drugu nagradu za istraživačko novinarstvo za izveštavanje u oblasti životne sredine i održivog razvoja, saopštio je danas Program podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji u oblasti životne sredine – CSOnnect.

Gmizić je drugu nagradu osvojio za tekst “Ribokradice i u javnim preduzećima”. Prvu nagradu dobio je Dušan Vojvodić iz produkcije ZA media i televizije T1, za istraživačko-dokumentarni film „Kap“, a drugu nagradu sa Gmizićem su podelile Milica Stojanović i Dragana Prica iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), za tekst „Regionalna deponija u Novom Sadu: Rast zagađenja i birokratije“.

Konkurs je raspisan u okviru CSOnnect programa, koji Regionalni centar za životnu sredinu realizuje uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

Konkursnu komisiju činili su: Duška Dimović, direktorka WWF Srbija – Svetska organizacija za prirodu, Vesna Radojević, novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), Ivana Stjelja, REC ekspertkinja, članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, dok je savetodavnu ulogu imao prof. dr Dejan Milenković, sa beogradskog Fakulteta političkih nauka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>