EKOTIM

“EKOTIM” je organizacija koja je osnovana u februaru 2002. godine u Sarajevu od strane studenata i srednjoškolaca koji su osjetili potrebu da praktičnim primjerom unesu promjene u nizak stepen svijesti o potrebama zaštite okoliša i prirode. Bez ičega u startu, naoružani samo voljom i željom da prenesu ideju potrebe zaštite i očuvanja prirode i okoliša svojim sugrađanima i prijateljima. Svijesni činjenice da je zdrav okoliš neophodan svima, realizacijom nekoliko projekata, pokušali smo praktičnim primjerom pokazati kako i nije teško, u svakodnevni život unijeti i razmišljanje o okolišu. Jedna od rijetkih organizacija koja posvećuje brigu razvoju svijesti kod mlađih ljudi, studenata i srednjoškolaca, kao oslonca za buduće generacije.

Tokom svih ovih godina rada, kroz realizaciju različitih projekata, ova organizacija se razvila u jaku, volontersku organizaciju koja je sposobna da ukaže na različite okolišne probleme i ponudi moguća rješenja.

http://ekotim.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>